Mayon van der Klei

Theaterdocent, regisseuse en actrice heeft haar eigen Jeugdtheaterschool voor de leeftijd 5 t/m 18 jaar. Daarnaast werkt ze als trainingsactrice voor Cabosse en als speldocent & docent didactiek bij ROC Art & Entertainment Amsterdam. Zowel als docent, als maker en actrice heeft Mayon oog voor detail en haalt zij graag het onderste uit de kan bij zowel zichzelf als bij haar tegenspelers/deelnemers.

Werkwijze

Mayon is als trainingsactrice een zeer transparante en toegankelijke speelster. Ze zorgt dat de drempel laag ligt om te gaan spelen. Ze heeft een open houding, stelt deelnemers op hun gemak en doet altijd eerst leuke opwarmingsoefeningen. Ook is ze enthousiast en werkt ze met veel humor, waardoor bijvoorbeeld de theoretische stof niet te zwaar wordt.

Mayon aan het woord

Mayon: "In trainingen is er ruimte om theatertechnieken in te zetten als werkvorm om de deelnemers te laten ervaren, geloven en ontroeren. Situaties vanuit verschillende kanten belichten en zo een dilemma of conflict oplossen is voor mij een uitdaging. Door als het ware in de werkelijkheid te durven stappen, leer je over jezelf en over de ander. Het is inspirerend te werken met groepen die zich kwetsbaar durven op te stellen en dit aangaan. Zo zetten zij stappen in hun professionele ontwikkeling. Dit maakt het vak trainingsacteren heel dankbaar. De samenwerking met Joanne is fijn omdat we allebei graag humor in ons werk gebruiken en de grote passie delen om deelnemers iets te leren op een speelse, interactieve manier: Doen en ervaren!"