Joanne Renes

Joanne heeft jarenlang als interimmanager leiding gegeven aan diverse dienstverlenende teams. Hierbij lag het accent op het doorvoeren van veranderingen en het verbeteren van de samenwerking en prestaties. Gedurende haar werk als interimmanager heeft zij zich ontwikkeld tot coach en trainer en zich gespecialiseerd in de kinderopvang. Sinds 2002 heeft zij haar eigen bedrijf Cabosse. Zij richt zich op de ontwikkeling van het leiderschap en de competenties van professionals in de kinderopvang zodat zij in hun kracht komen. Zij is gecertificeerd coach en trainer, master in NLP en getraind in RET, Voice Dialogue en Psychodrama en dramatechnieken voor training en coaching. Daarnaast heeft zij diverse professionele cursussen gevolgd op het gebied van werken met chocolade.

Werkwijze

Joanne is een warme persoonlijkheid bij wie mensen zich snel op hun gemak voelen. Zij denkt en beweegt mee met wat er speelt bij de deelnemers en maakt een goede koppeling naar de doelen van de organisatie. Het gaat haar erom dat medewerkers en organisatie verbeteren, dat er werkelijk iets verandert. Hierdoor gedreven is Joanne altijd op zoek naar wat de kern van situaties is en wat er écht nodig is. Ze weet dan ook op het juiste moment de juiste vragen te stellen en door te vragen tot ze de onderste steen boven krijgt. Door haar oprechte interesse, empathie en persoonlijke benadering creëert ze snel een veilige omgeving. Eén waarin zowel groep als individu zich gezien en gewaardeerd voelen. Het liefst werkt zij met praktijk situaties waarin iedereen zich herkent. Daarnaast houdt ze ervan te leren met plezier, door gebruik van leuke, interactieve werkvormen en medewerkers vooral veel zelf te laten ervaren. Met haar positieve uitstraling en enthousiasme daagt ze mensen uit om op een andere manier naar zichzelf te kijken en grenzen te verleggen.

Joanne aan het woord

Joanne: "Het is mijn passie leidinggevenden en medewerkers in de kinderopvang in hun kracht te zetten. Als zij in hun kracht zitten, leveren ze kwalitatief goede opvang. En die is hard nodig om kinderen een stevige basis mee te geven waar ze de rest van hun leven voordeel van hebben!
Met mijn coaching en trainingen wil ik écht verschil maken. Ik vind het dan ook belangrijk leidinggevenden en medewerkers zelf na te laten denken, zelf dingen te laten ervaren en leren ook leuk te maken. Ik ben ervan overtuigd dat ze daardoor echt betrokken raken bij hun eigen ontwikkeling. Hoe beter mensen zichzelf kennen en ervaren wat werkt en wat niet, hoe beter ze hun gedrag bij kunnen sturen en effectief met situaties om kunnen gaan. Daarom loopt zelfreflectie als rode draad door mijn trainingen & coaching. Daarnaast vormen creatieve en interactieve werkvormen een belangrijk onderdeel van mijn werkwijze. Hiermee prikkel ik zoveel mogelijk zintuigen. Dat is afwisselend, houdt deelnemers fris en geeft plezier. En zo beklijft het geleerde veel beter!
Als ik merk dat er iets bij iemand blokkeert, geef ik deze persoon individuele aandacht. Soms gaat het om ontbrekende kennis of een vaardigheid waar ik op inzoom. Soms zit dit op het persoonlijke vlak. Dan kan ik best wat dieper gaan, maar nooit meer dan gewenst. Als degene daarna echt weer een stap vooruit kan maken is mijn missie geslaagd. Zo combineer ik altijd mijn ervaring als coach én als trainer, of ik nu met een groep of een individu werk.
Mijn benadering en werkwijze ervaren mensen als plezierig en motiverend en dat motiveert mij om ermee door te gaan en zoveel mogelijk mensen verder te helpen in hun ontwikkeling".